Briam (Legume de vara la cuptor cu branza Feta si sos de rosii)

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 21 Apr 2018 | 3754 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 1 vanata mare
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 800 grame cartofi
  • 6 rosii
  • 2 dovlecei
  • 300 ml passata
  • 1 lingura oregano uscat
  • 15 grame patrunjel tocat
  • 100 grame branza Feta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briam (Legume de vara la cuptor cu branza Feta si sos de rosii):

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.

Vanata se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii si se gatesc pe un gratar fierbinte, unse cu putin ulei de masline. Se pot si praji in baie de ulei.

Ceapa si usturoiul se taie julienne si se soteaza in putin ulei, 5 minute.

Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Rosiile si dovleceii se feliaza. 

Se adauga cartofii, ceapa, usturoiul vinetele, rosiile, dovleceii, passata si 200 ml de apa intr-un bol. Se adauga sare, piper, oregano si patrunjelul si se amesteca cu grija. 

Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor, se stropeste cu ulei si se presara branza Feta deasupra.. Se gateste in cuptor 30 de minute, apoi se reduce temperatura la 200 de grade C si se mai lasa 20-30 de minute.

Se lasa putin la racit inainte de a fi servit. 

Delicios cu friptura de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briam (Legume de vara la cuptor cu branza Feta si sos de rosii)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor - Reteta simpla si gustoasa de post