Brioche Suisse

de vio_dreams in Dulciuri, 23 Feb 2013 | 12037 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 6 oua
  • 25 gr drojdie
  • 5 linguri lapte
  • 250 gr unt
  • 1 lingurita sare
pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 50 gr amidon
  • 1 pastaie vanilie
  • 100 gr fulgi de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioche Suisse:

Frecam drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Adaugam laptele si omogenizam. Lasam la dospit.

Inglobam apoi ouale unul cate unul.

Alternam cu faina amestecata cu zaharul.

Dupa ce am incorporat  toata faina si ouale incepem sa adaugam untul la temperatura camerei. Adaugam cate doua trei cubulete, incorporam , apoi alte cubulete,iarasi incorporam, pana terminam tot untul. La final obtinem un aluat moale si lipicios pe care il lasam la dospit pana isi tripleaza volumul.

Rasturnam aluatul dospit pe masa de lucru bine infainata si framantam  pana obtinem un aluat pufos si nelipicios. Acoperim aluatul cu o folie si il dam la frigider pentru o ora. Atentie, aluatul va continua sa creasca si in frigider.

Intre timp pregatim crema de vanilie. Punem la fiert laptele cu zaharul si pastaia de vanilie, pe care o despicam in prealabil cu un cutit si  punem semintele in lapte.

Frecam galbenusurile cu amidonul.

Punem cratita pe foc si adaugam laptele fierbinte, lingura cu lingura peste galbenusuri , mestecand continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Dam deoparte si mestecam vertiginos sa nu ramana cocoloase. Acoperim cu folie alimentara sa nu prinda pojghita si o lasam sa se raceasca.

Scoatem aluatul de la frigider il rasturnam pe masa de lucru infainata si framantam din nou. vom obtine un aluat foarte fin.

Impartim aluatul in doua si intindem o foaie.

Punem deasupra jumatate din crema de vanilie in strat subtire apoi presaram fulgii de ciocolata.Atentie, nu puneti un strat foarte gros de budinca fiindca va curge la copt.

Impaturim aluatul acoperind astfel incat sa se acopere umplutura.

Cu un cutit bine ascutit taiem  fasii de 5-6 cm .

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt lasand putin spatiu intre ele si le ungem cu galbenusul de ou batut cu smantana.

Le punem la copt la foc mediu circa 20 minute pana se rumenesc usor. fierbem apa cu zaharul pana dau in doua trei clocote. Ungem briosele fierbinti cu sirop din abundenta si le lasam la racit.

Aluatul  ramas il intindem la fel ca si pe primul doar ca nu il vom impaturi ci il vom rula. Taiem apoi rulada in felii de 5-6 cm. Intr-o tava rotunda asezam rulourile unul langa altul.

Dam la cuptor pana se rumeneste apoi ungem cu sirop.

Un desert extraordinar, un aluat pufos,pufos si fraged, se preteaza foarte bine si pentru cornuri cu diverse umpluturi! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioche Suisse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

andra_30 1

23.02.2013, 19:32

arata superb dar modul de preparare??

Rocsi 1

23.02.2013, 21:00

Faine tare!

vio_dreams 1

24.02.2013, 01:32

uuuuupssss, se pare ca dormeam in papuci
gata am editat si am adaugat si modul de preparare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice