Briose

de Alexandra Elena in Prajituri, 2 Apr 2013 | 3741 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • o cana zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa
  • 1 1/2 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie/ portocala
  • nuci/alune/ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose:

Galbenusurile se freaca spuma cu o cana de zahar, 100 ml de ulei si 100 ml de apa. Se adauga o cana si jumatate de faina in care am amestecat praful de copt. Separat se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se adauga albusurile batute spuma tare peste compozitia de galbenusuri, se amesteca de jos in sus. Se toarna in formele de hartie, se presara nuci/alune  si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trec testul scobitorii. Se verifica dupa 10-15 minute.

Se presara zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata si ananas