Briose aperitiv

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2010 | 9035 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 0,6 kg faina
  • 10 gr drojdie
  • 500 ml apa
  • 50 ml ulei masline
  • pentru umplutura:
  • 200 gr branza burduf
  • 1 ardei gras
  • 200 gr cascaval
  • 100 gr sunca
  • sare, piper, boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv:

In 200 ml de apa rece se dizolva bine drojdia si sarea; se adauga 3-4 linguri faina si se lasa la dopsit ptr cca 10 min. Se pune apoi restul de faina si apa si se framanta bine, adaugand treptat uleiul de masline.

Aluatul astfel obtinut se unge cu putin ulei de masline, se acop[era cu o folie si se lasa sa creasca la loc caldut aproximativ 40 min.

Dupa ce a crescut aluatul, se vor unge cu ulei formele de briose si se vor tapeta cu faina.

Se umplu pana la jumatate fiecare forma cu aluat de paine, apoi se aseaza pe fiecare cate o lingurita de branza de burduf frecata cu boia , sare si piper. Mai presaram deasupra sunca taiata cubulete, ardei gras sau chiar si bucatele de rosii. Se dau la cuptor pentru o jumatate de ora si cat sunt calde se servesc cu parmezan sau cascaval ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Sidy 1

27.11.2010, 07:54

Delicioase Dar de ce le-ai rasturnat cu susu'n jos ?

alinutza1983 1

27.11.2010, 10:10

he he...mi s-au parut mai simpatce asa....pun imediat o poza cu ele si pe fata, Sidy !

MotanLaOale 1

29.11.2010, 16:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu ceapa si maioneza