Briose aperitiv cu dovleac

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2013 | 4615 vizualizari

 

Daca tot am luat sambata un dovleac mare , am zis sa mai fac cate ceva cu el.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr dovleac
  • 3 linguri ulei
  • 150gr branza sarata
  • 3 oua
  • 1 iaurt mic
  • frunze de patrunjel, marar tocate (optional)
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv cu dovleac:

Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il razuim .

Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins si calim dovleacul , pana cand se inmoaie .

Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Intr-un bol batem ouale pana cand se face putina spuma deasupra si adaugam pe rand amestecand in continuare iaurtul , branza razuita , lingura de ulei ramasa , praful de copt si dovleacul calit si racit .

Amestecam bine si adaugam faina (s-ar putea sa trebuiasca faina mai multa , in fuctie de cat de apos este si dovleacul si iaurtul)

Punem cate doua linguri in forma de briose si dam la cuptor  cam 30 minute .

 

 

 

TIPS-URI

1

daca branza este sarata tare puneti mai putina

2

eu am folosit iaurt grecesc , dar se poate folosi orice alt iaurt

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv