Briose cu alune si ciocolata - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 7 Sep 2012 | 5620 vizualizari

 

By Laura Sava careia ii multumesc pt o reteta asa minunata ! Eu am facut mici modificari la reteta, am personalizat-o sa zicem...!
Sunt minunate, se fac repede si ...sunt ieftine....!
Merg la cafea dimineata, sau ceai pt cei mai cuminti...!

 

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei
  • 1 cana zahar (250 ml)
  • 1 cana apa minerala
  • 1 lingura otet
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1/2 lingurita praf copt
  • un praf sare
  • 50 gr alune padure neprajite (crude)
  • 100 gr ciocolata menaj (cuvertura) de post
  • coaja rasa portocala
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu alune si ciocolata - de post:

- se amesteca uleiul cu zaharul, se toarna treptat apa si otetul, apoi coaja de portocala rasa

- faina amestecata cu sare si praf de copt si bicarbonat se adauga treptat in compozitia de apa si ulei

- se aseaza in forme de briose de hartie, speciale, asezate in tava de la aragaz cate o lingura din compozitie, se adauga cate 3 alune intregi si ciocolata taiata bucati mici, apoi se completeaza cu aluat pana se umpu 3/4 formele pt a lasa loc sa creasca, altfel curg din forme si deasupra se mai presara bucatele de ciocolata si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade (foc potrivit) pentru 30-35 minute. Seface testul cu scobitoarea, dar la mine a fost suficient timpul acesta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu alune si ciocolata - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka