Briose cookerite cu ocazia Petrecerii de Halloween. Voi cum petreceti de Halloween? As zice sa incepeti cu niste briose ;)
Mod de pregatire briose:
1. Untul se bate cu zaharul si extractul de vanilie, apoi se amesteca cu bananele zdrobite cu furculita.
2. Ouale se bat cu mixerul peste care se adauga crema de unt.
3. Se adauga treptat faina amestecata cu sarea si bicarbonatul de sodiu, mixand pana se omogenizeaza ingredientele.
4. Se adauga iaurtul si zeama de portocale si se mixeaza in continuare.
5. Se toaca nucile macadamia cu cutitul si se incorporeaza in blat.
Mod de pregatire glazura de portocale:
1. Se mixeaza untul moale cu zaharul pudra si sarea pentru 4-5 minute.
2. Se adauga treptat esenta de portocale si sucul.
3. Se coloreaza cu 2-3 picaturi de colorant gel portocaliu. Se mixeaza pana se distribuie culoarea uniform.
4. Cu ajutorul unui pos, se pune glazura deasupra brioselor.
5. Se decoreaza cu bomboane colorate.
6. Blatul se pune in formele pentru briose, cate o lingura (de inghetata) si jumatate.
7. Se presara deasupra cu ornamente de ciocolata.
8. Tava se introduce in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
9. Se lasa la racit pe un gratar inainte de a se decora cu glazura.