Briose cu branza telemea

de ionela2682 in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2012 | 7626 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana lapte
  • drojdie cat o nuca
  • 1/2 cana zahar
  • 2 galbenusuri
  • coaja dela 1/2 lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • 1oo ml ulei

Umplutura

  • Branza telemea
  • 2 albusuri +1 ou intreg
  • zahar vanilat
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 2-3 lg zahar tos
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu branza telemea:

-pregatim mai intai maiaua

punem intr-un vas putina faina in  mijlocul careia facem o adancitura

-in laptele caldut dizolvam zaharul si drojdia,adaugam amestecul in adancitura din faina

amestecam cu putina faina si lasam sa creasca 10-15 min

-adaugam galbenusurile de ou ,aromele si incepem sa framantam aluatul adaugand faina cat sa iasa un aluat potrivit,adaugam uleiul in mai multe reprize si framantam aluatul pana se desprinde de pe maini

-lasam la loc caldut sa creasca pana -si dubleaza volumul

intindem aluatul in foaie de circa 1/2 cm grosime intindem compozitia de branza telemea ( obtinuta prin framantarea branzei si amestecarea acesteia cu albusurile zaharul vanilat,zaharul si aromele),rulam strans si taiem discuri de 2 cm grosime

-asezam in tava de briose cu hartie de copt si lasam la crescut 30 min

-coacem la temperatura potribita pana se rumenesc

-pudram cu zahar pudra si servim

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu branza telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu bacon si parmezan