Briose cu cacao si banane

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 22 Dec 2016 | 6077 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
Am aceasta reteta de la cineva. Au iesit foarte bune briosele, numai ca ies cam multe, dar daca le pregatiti pentru colindatori sunt perfecte.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 500 g zahar
  • 250 ml lapte cald
  • 100 g unt topit
  • esenta de rom si de vanilie
  • 3 linguri cacao cu varf
  • 6 linguri faina cu varf
  • doua pachete de praf de copt (20 g)
  • o lingura de otet
  • doua banane
Portii: 34
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cacao si banane:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Ouale se mixeaza cu un praf de sare. 

Zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc pana cand se topeste zaharul, apoi aceasta compozitie se toarna peste oua. Se adauga untul topit, esentele de rom si vanilie, cacaua, faina si praful de copt stins cu otet. Se mixeaza totul pana la omogenizare, apoi se adauga bananele zdrobite si se amesteca.

Aluatul se toarna in forme unse cu unt si se introduc la cuptor pana cand briosele trec de testul scobitorii.

Se pot servi cu ciocolata topita pe deasupra si cu feliute de banana.

Gustul bananelor nu prea s-a simtit, insa se pot pune mai multe banane in aluat pentru un gust mai intens, dar automat vor iesi mai multe briose.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cacao si banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zitumbuwa - Gogosele de banane