Ieri m-a inspirat o reteta de briose pe bucataras, dar care a si disparut din pacate imediat pentru ca nu avea pozele originale...tare mult mi-a placut cum aratau, am stiut imediat ca sunt exceptional de delicioase :) si nu m-am inselat, bine am facut ca am dublat cantitatile :) Asa ca multumesc :) cred ...Bogdan88 :) care spunea ca le are de la un italian...daaaa minunate! Am si eu retete in acest gen, difera insa cantitatile, iar aceste briose imi plac atat de mult la gust si la textura incat....vor ramane favorite!
Untul la temperatura camerei se amesteca la mixer pana devine cremos, apoi urmeaza zaharul si vanilia, mixam in continuare( 3 minute).
Urmeaza sa adaugam ouale pe rand, mixam bine dupa fiecare, apoi faina, sarea si praful de copt.
Se pune cate o lingura din compozitie in forme, se adauga bucatele de ciocolata.
Se vor coace briosele 15 - 20 de minute la 180 de grade sau pana trec testul scobitorii. Le scoatem din cuptor si le lasam la racit 10 minute si numai dupa aceea le vom scoate din forme, altfel se vor lipi... Simplu nu-i asa?