Briose cu ciocolata (reteta numarul 100)

de Ubulika in Prajituri, 11 Oct 2012 | 3627 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • faina 250
  • Unt topit – 110 g
  • Ciocolata – 100 g
  • Cacao – 2 lg
  • Praf de copt – 1 plic
  • Zahar – 150 g
  • 1 ou
  • Lapte batut – 250 ml
  • 1/4 lg sare
  • 1 lingură esenţă vanilie (sau 1 plic de zahăr vanilat)
  • coajă de la 1 portocală
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata (reteta numarul 100):

Incingem cuptoru la 190 de grade.Amestecam intr-un vas adanc ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si sarea. Amestecam bine cu o lingura.

Intr-un alt vas, amestecam ingredientele umede: laptele , untul topit, coaja de portocala, esenţa de vanilie si oul. Amestecam tot cu un tel.Punem ingredientele umede peste cele uscate si amestecam usor .

 Punem bucati de ciocolata..si stafidele.

Ungem formele cu putin ulei ..eu am avut forme de hartie.Le punem intr-o tava si punem in fiecare aproximativ 3 linguri de coca..sa nu treaca mai mult de jumate.

Sa ramana cam 1-2 degete.

Se dau la cuptor cam 15-20 de minute..le verificam cu o scobitoare dupa 15 minute,daca iese curata briosele sunt gata.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Nu se foloseste mixerul şi nu se amesteca prea mult deoarece aluatul şi brioşele trebuie să rămână pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata (reteta numarul 100)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere