Briose cu crema de unt

de scortisoara in Prajituri, 6 Noi 2012 | 8388 vizualizari

 

Reteta asta am facut-o de Halloween, dar abia acum i-a venit randul:) sunf foarte pufoase si cu crema de deasupra nu mai zic...:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 280 g faina
  • 125 g unt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 250 ml lapte batut
  • Crema de unt
  • 250 g de unt moale
  • 3-4 cani (cups) de zahar pudra
  • colorant
  • pana la 4 linguri de lapte sau frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de unt:

Preincalzim cuptorul si asezam hartiutele de briose in tava speciala.

Taiem in bucati mici mici ciocolata, sau o dam prin robotul de bucatarie apoi o amestecam cu faina, cacao si praful de copt. Separat batem oul impreuna cu zaharul, untul moale si laptele batut apoi incorporam si faina  pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in parti egale in fiecare forma si dam la copt pentru 20-25 de minute sau pana trec testul scobitorii.

Pentru crema: batem untul cu mixerul cateva minute apoi adaugam cele 3 cani de zahar pudra la viteza mica. Dupa ce zaharul s-a incorporat adaugam vanilie si 2 linguri de lapte si batem 3 minute . Daca crema este prea moale se adauga mai mult zahar pudra pana devine buna de spritat sau daca e prea tare mai adaugam putin lapte.(Daca vreti adaugati si colorant, eu am facut asta pentru ca de... a fost Halloween:)))

Dupa ce briosele sunt racite spritam crema pe ele , le presaram cu bombonele si voila!

TIPS-URI

1

Crema de unt nu e necesara, se poate inlocui cu ciocolata topita, frisca sau alte creme sau chiar deloc

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]