Briose cu dovlecel si nuca - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 30 Mar 2012 | 4436 vizualizari

 

Inspirata din reteta de Pancakes cu mere a lui Miremirc.......pancakes vroiam sa fac dar m-am razgandit si am facut briose.......au iesit fff bine ..chiar nu ma asteptam sa iasa asa bine.... Am facut cu dovlecel pt ca ai mei mofturosi nu papa dovlecel...abia daca il vor in ciorba....puteam face gogosi, dar prajite, ....mmmm...asa ca au iesit briose.... Reteta este usor modificata la gramaj.....

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 300 gr apa (nu am avut lapte de soia)
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 linguri pline miere
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • 1 dovlecel curatat si ras mare
  • 100 gr nuci rupte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu dovlecel si nuca - de post:

- amestecam faina cu zaharul vanilat sare, bicarbonat, apoi punem apa, uleiul, coaja de lamaie si mierea, iar la sfarsit dovlecelul dat pe razatoarea mare dar nu stors.

- tapetam formele de briose cu hartii speciale sau de copt si turnam cate 2-3 linguri de compozitie in fiecare forma dar sa nu depaseasca 3/4 din forma

- deasupra punem mieji de nuca rupti mai mari, mai mici dupa preferinta si dam la cuptor la 180C pentru 30-40 min facem testul cu scobitoarea si vedem daca s-au copt

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dovlecel si nuca - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Sim0na 1

30.03.2012, 20:23

Georgiana78 1

30.03.2012, 21:42

Iri te rog sa servesti! Iti dau si un ceai, cafea...!

Georgiana78 1

30.03.2012, 21:42

Motan, Simona,va multumesc din suflet!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose parfumate