Briose cu dulceata decorate in tricolor

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 1 Dec 2015 | 5022 vizualizari

 

Am facut aceste briose (umede si pufoase) special pentru aceasta zi. Din pacate, colorantul nu a redat exact culorile steagului, dar eu zic ca au iesit simpatice.
La multi ani, Romania!

 

INGREDIENTE

  • 120 g zahar;
  • 125 g unt moale;
  • esenta de vanilie;
  • doua oua;
  • 150 g faina;
  • o lingurita praf de copt;
  • un praf de sare;
  • 120 ml lapte batut;
  • 12 lingurite de dulceata de capsuni;
  • circa 400 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • coloranti: albastru, galben si rosu;
  • 12 forme mici de silicon pentru briose.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu dulceata decorate in tricolor:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Se ung formele de silicon cu unt.

Se mixeaza untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Se incorporeaza esenta de vanilie si ouale, unul cate unul. Se adauga faina, praful de copt, sarea si laptele batut si se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule de silicon.

In formele pentru briose se pune cate o lingurita de aluat, apoi cate una de dulceata, iar la final cate una de aluat si se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca, se imparte in 3 si se coloreaza cu colorantul, apoi se orneaza briosele cu ajutorul unui posh.

 

TIPS-URI

1

Este bine sa aveti o dulceata mai tare. A mea a fost cam lichida si s-a lasat in josul aluatului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dulceata decorate in tricolor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

miki_a 1

02.12.2015, 12:55

Frumoase briose! Am retinut cromatica foarte deosebita!

Andra_Constantinescu 1

02.12.2015, 21:32

Multumesc, draga ela!

Gicuta 1

03.12.2015, 08:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel