Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba

de - Andreea - in Dulciuri, 24 Feb 2014 | 4154 vizualizari

 

Valentine's Day....Dragobete...pentru mine tot aia.Sunt dupa parerea mea o noua ''scuza'' pentru a face mici gesturi pentru a demonstra persoanelor dragi ca le iubim.Dar oare nu ar trebui facut asta zilnic ??? ... Pentru mousse m-am inspirat de la Miha >:D< iar pentru briose de la Irina >:D

 

INGREDIENTE

Pentru briose:

  • 50 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 50 gr faina alba
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura cafea

Pentru mousse:

  • 50 gr ciocolata alba
  • 75 ml frisca lichida
  • 170 gr mascarpone
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba:

Pentru briose:  

Ingredientele trebuiesc sa fie la temperatura camerei.

Intr-un bol mixam untul impreuna cu zaharul pana ce devin o crema .

Separam albusul de galbenus.

Adaugam galbenusul la compozitia cu unt si mixam in continuare pana ce zaharul s-a topit integral.

Adaugam albusul batut spuma tare si mixam in continuare.

Adaugam cacaua,cafeaua si mixam.Apoi adaugam putin cate putin faina si mixam pana ce ingredientele s-au amestecat bine.

Punem compozitia in forma de briose si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 15 minute.

Cand s-au copt ( faceti testul cu scobitoarea) se scot si se lasa la racit.

Pentru mousse:     

Mixam bine mascarpone pana ce devine ca o crema.

Separat topim ciocolata impreuna cu frisca lichida ,facand atentie insa ca frisca sa nu inceapa sa fiarba.

Adaugam ciocolata calda( nu fierbinte) la mascarpone si mixam pana ce devin o crema de consistenta dorita.

Taiem cu un cutit bine ascutit capacul brioselor Cu o forma-inima decupam fiecare capac in parte.

Cu ajutorul unui posh punem mousse pe fiecare briosa si ornam cu inima decupata.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru 6 briose !

2

Puteti inlocui cafeaua cu aceeasi cantitate de lapte !

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose Chelsea