Briose cu nuca si ciocolata

de adasev12 in Prajituri, 29 Sep 2011 | 4767 vizualizari

 

am luat aceste forme de silicon de ceva vreme, dar abia acum le-am facut inaugurarea...eram cam sceptica in folosirea lor, cand le-am vazut asa moi....dar nici nu se compara cu formele de metal...nu se lipeste deloc de ele compozitia si sunt foarte usor de curatat...pacat ca sunt doar 6 buc....si trebuie copt de 2 ori ...mie de data asta mi-au iesit 9 buc, formele fiind destul de mari...nu am apreciat corect masura, si am pus cam mult in ele...normal imi ajungeau de 12 buc...data viitoare o sa stiu....

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un iaurt de vanilie, de 125 g
  • un praf de copt
  • vanilina sau esenta de vanilie
  • 3 linguri ulei
  • 2 maini de nuca prajita si taiata marunt
  • 50 g ciocolata taiata marunt
  • 1 lingura mare de Nuttella
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri cu varf  faina
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca si ciocolata:

Ouale se bat cu zaharul si vanilina spuma, se adauga iaurtul si uleiul si se mai mixeaza putin, apoi se scoate mixerul. Se adauga nuca si ciocolata si se amesteca usor, apoi se adauga praful de copt si faina, amestecandu-se  dupa fiecare lingura usor, cu o paleta de lemn.

Formele de silicon se ung cu ulei sau unt topit si se toarna compozita, cam 3/4 din forma...cresc destul de bine. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 minute, apoi inca 10-15 minute la 160 grade.

Se pot pudra cu zahar praf deasupra...Eu le-am lasat asa.

Pofta buna! Eu una sunt pe veci fan briose, de orice fel .

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Cris2711 1

03.10.2011, 12:52

o bunatate ciocolatoasa

adasev12 1

08.10.2011, 11:02

sufletista...nu ai citit instructiunile? tre sa scrie acolo ce temp rezista. formele astea de silicon sunt f bune, made in italia, nu chiciuri ( decorix are produse bune....uite ca fac reclama....)... astea merg pana la 220...iar eu le-am copt la 180. is ok

adasev12 1

08.10.2011, 11:04

cris, asa e

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nectarine