Briose cu portocale si alune

de BakeUpArtist in Dulciuri, 25 Dec 2016 | 4238 vizualizari

 

Mirosul de portocală este specific de Crăciun la noi în casă, așa că am folosit-o din belșug în acest desert delicios.   

 

INGREDIENTE

  • 3 oua;
  • 200 g faina;
  • 150 g zahar;
  • 1 lingurita vanilie;
  • 80 g unt gras;
  • coaja de la o portocala;
  • piureul de la o portocala;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 10 g nuci prajite;
  • 100 g alune prajite;
  • 1 praf de sare;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu portocale si alune:

- Se separă albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile se mixează cu sarea și jumătate din cantitatea de zahăr;

- Se adaugă vanilia, coaja de portocală și se mixează bine, până se obține o cremă deschisă la culoare;

- Apoi se adaugă treptat untul topit și piureul de portocală și se mixează din nou;

- Acum se îngroașă compoziția, adăugând praful de copt și făina treptat;

- Se adaugă nucile și alunele prăjite, lăsând o mică parte pentru decor;

- Separat, se mixează ouăle cu cealaltă jumătate de zahăr până se obține o bezea tare;

- Se încorporează albușurile în aluat ușor, folosind o spatulă;

- Se umple formele de brioșe, lăsând 1/3 loc pentru creștere și se decorează cu bucăți de alune prăjite;

 

- In cuptorul preincalzit se coc pentru aprox. 35 de minute; se testeaza cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocale si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu gutui, nuci şi migdale - La mulţi ani, bucătăraşi!