Briose cu struguri - de post

de Poliana in Prajituri, 28 Noi 2012 | 9699 vizualizari

 

O reteta de briose, parfumata, usor de executat si chiar de post...asta e ceea ce am pregatit eu azi pentru voi. Cine posteste maine, poate sa se rasfete putin cu un dulce fructat. Cei care nu postesc, nici nu-si vor da seama ca au de a face cu un dulce de post ;)

 

INGREDIENTE

  • 270 gr faina
  • 260 ml lapte de soia
  • 80 ml ulei
  • 110 gr zahar brun
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 48 boabe de struguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu struguri - de post:

Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Pregatim tava cu hartiute pentru briose si trecem repede la struguri. Numaram 48 de boabe de struguri - cata precizie!! - adica pentru fiecare briosa vom folosi cate 4 boabe de struguri, la spalam si le lasam la scurs.

Intr-un bol amestecam cu ajutorul unui tel faina cernuta, zaharul, praful de copt, sarea  si bicarbonatul de sodiu. Separat masuram laptele de soia si uleiul si turnam usor peste amestecul de ingrediente uscate. Amestecam folosindu-ne de tel pana la omogenizarea compozitiei.

Turnam cate o lingura de compozitie in fiecare forma, punem 4 boabe de struguri si mai completam cu compozitie astfel incat sa umplem 3/4 din capacitatea formei de briosa. Dupa ce am terminat compozitia introducem tava la cuptor si coacem briosele pentru 18-20 de minute. Le scoatem din cuptor si le lasam 10 minute in tava, dupa care putem sa le trasferam pe un platou.

Cand sunt reci le servim cu mare pofta!!Ar fi bine ca boabele de struguri sa fie fara samburi, altfel o sa va dea putin de cap la degustare :) Am fost rapida azi, ca si reteta de altfel ;)

Enjoy!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu struguri - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frantuzeasca cu ciocolata