Briose cu visine

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Feb 2016 | 4617 vizualizari

 

M-am inspirat de la Liliana intr-o joi, delicioase.....

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari
  • 300 g zahar
  • 170 ml ulei
  • 375 g faina
  • 250 g iaurt cu 3,5% grasime
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 pliculet finesse vanilia bourbon
  • visine
  • zahar brun
  • forme silicon
  • hartiute de briose
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine:

Am scos visinele de la congelator cu o seara inainte si le-am pus intr-o strecuratoare sa se dezghete si sa se scurga zeama din ele.

Intr-un castron am pus ouala, am adaugat zaharul si vanilia bourbon si am mixat pana si-au marit volumul.Apoi am adaugat uleiul ca la maioneza, putin cate putin si am continuat sa mixez, dupa care am adaugat iaurtul, am omogenizat.

La final am adaugat faina cernuta si praful de copt.In tava de la aragaz am asezat formele de silicon (8 la numar) in fiecare forma am pus cate-o hartiuta pentru briosa si apoi am luat din compozitie si am pus in fiecare forma, cam jumatate din forma, nu trebuie sa fie plina pentru ca da peste. Apoi am tavalit visinele prin zahar brun si am asezat cate trei in fiecare forma.Am dat tava la cuptorul preincalzit, sunt gata cand incep sa se rumeneasca sau se verifica cu scobitoarea.Le-am scos din forme si le-am lasat sa se raceasca. La fel am procedat pana am terminat toata compozitia.Nu sunt fana briose, dar chiar mi-am gadilat papilele, sunt delicioase.

TIPS-URI

1

sub tava de la aragaz am pus un ibric cu apa, sa nu se arda briosele pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Constelatialeu 1

18.02.2016, 20:44

Multam, dragutilor..

Gherca Daniela 1

19.02.2016, 09:13

ce frumusele sunt!

Teo 1

21.02.2016, 18:31

Imi plac la nebunie...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]