Briose "Japoneze"

de bucatarimcudiana in Piine, 15 Apr 2011 | 9554 vizualizari

 

reteta asta este o combinatie intre briosele gabrielei de aici http://gabrielacara.blogspot.com/2011/04/briose-julia-child.html
si painicile japoneze ale laurei laurentiu de aici http://www.bucataras.ro/articole/cum-sa-faci-acasa-painici-japonezerumene-si-delicioase-16245.html

 

INGREDIENTE

  •  INGREDIENTE MAIA
  • 85 ml lapte gras
  •  20 g drojdie proaspata
  •  1 ou
  •  360 g faina
  • INGREDIENTE ALUAT
  •  70 g zahar, (eu am pus 90 g)
  •  1/2 lingurita de sare
  •  4 oua batute usor
  •  200 g de faina
  •  170 g unt la temperatura camerei
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose "Japoneze":

PREPARARE MAIA

Intr-un vas se dizolva drojdia in lapte cald, se adauga oul, apoi 180g de faina si se framanta 4-5 minute.
Se pune restul de 180g de faina peste si se lasa la dospit pentru 30 de minute,
pana ce faina de deasupra va "crapa".

PREPARARE ALUAT

Peste maia se adauga un amestec de oua, zahar si sare, apoi se incorporeaza si faina.  Se adauga untul treptat si se framanta de fiecare data pana la incorporarea fiecarei cantitati de unt. Astfel veti obtine un aluat neted, lucios si elastic. Se unge cu ulei un vas inalt,se pune aluatul si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut suficient de mult,iar coca e plina de bule de aer,se rastoarna pe blatul usor infainat.

Se portioneaza si se modeleaza in functie de inspiratie, eu am facut japoneze Modul de impletire il veti intelege cel mai bine de aici http://www.bucataras.ro/articole/cum-sa-faci-acasa-painici-japonezerumene-si-delicioase-16245.html 

Eu am sa va pun poze sa vedeti cum se face. Frumoasele briose se ung cu ou deasupra, se presara zahar si se mai lasa la crescut cam 20 min. Se coc la cuptorul preincalzit la temperatura medie pana se rumenesc frumos.

 

 

TIPS-URI

1

briosele se pot unge si cu lapte caldut

2

se poate presara peste briose diferite seminte

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose "Japoneze"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

adry88 1

25.05.2011, 22:07

frumoase

T I M E A 1

13.03.2012, 11:15

ce gustoase sunt!!!

bucatarimcudiana 1

13.03.2012, 11:34

multumesc timea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]