Briose pufoase

de CameliaR in Dulciuri, 6 Aug 2016 | 11704 vizualizari

 

Delicioase si pufoase!

 

INGREDIENTE

  • 200 g făină
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 4 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose pufoase:

Topim untul și îl lăsăm să se răcească. 

Într-un vas punem ouăle fără să separăm galbenușul de albuș, zahărul vanilat, zahărul și sarea.

Mixăm până când ouăle își triplează volumul. Adăugăm untul puțin câte puțin și mixăm la viteza medie.

 Într-un bol amestecăm făina, praful de copt si le cernem o singură dată.

Adăugam câte 1 lingură de făina în compoziția de ouă și mixăm până se omogenizează. Procedăm în acest fel până terminăm de încorporat toată făina în compoziția de ouă.

Trebuie să obținem un aluat cu o consistența mai densă.

 Punem in tava pentru briose hartiutele. Adaugam cate 2 linguri de compozitie in fiecare hartiuta.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 175 grade C si o lasam pentru aproxmativ 20 de minute. Le verificam cu o scobitoare. Daca scobitoarea este curata, atunci briosele sunt gata.


Daca ti-a placut reteta noastra "Briose pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu rahat