Briose turnulet cu branza

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 26 Dec 2012 | 4759 vizualizari

 

Pentru ca mi-am propus sarbatori cu meniu sanatos si gustos, cu retete simple si rapide, am facut aceste briose din faina de secara , umplute cu branza.
Cu un strop de pasiune si cu dorinta de a încerca lucruri noi, oricine poate găti usor si savuros!

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose
  • 250 g faina intergrala de secara
  • 100 g masline fara samburi
  • 2 oua
  • 250 ml lapte caldut
  • 75 ml ulei de masline
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura smantana degresata
  • Pentru umplutura
  • 100 g crema de branza
  • 100 g branza de vaci degresata
  • 100 ml smantana degresata
  • marar verde
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose turnulet cu branza:

Amestecam faina cu praful de copt.

Ouale cu uleiul, le batem bine, intr-un bol.

Adaugam laptele caldut si apoi treptat, faina.

Maslinele le feliem subtire si le adaugam la aluat.

Ungem formele de briose din hartie cu putin unt  apoi turnam aluatul in forme si dam la cuptorul incalzit la 160 de grade C pentru aproximativ o jumatate de ora.

Facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata coapte, le scoatem din cuptor.

Va vor iesi 15 briose.

Le lasam sa se raceasca in forme.

Amestecam bine ingredientele umpluturii sa se omogenizeze.

Dupa ce s-au racit briosele, le taiem in doua pe orizontal si le umplem cu branza, apoi peste punem cealalta jumatate de briosa .

Ornam dupa preferinta.

Un aperitiv usor si gustos care sper sa va faca placere.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose turnulet cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]