Briose umede cu zmeura si stafide

de Rahela Velicu in Prajituri, 14 Ian 2020 | 3155 vizualizari

 

Mai aveam putina zmeura la congelator si i-am gasit repede intrebuintare. " Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 125 g unt
  • 125 g iaurt simplu( un iaurt mic)
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 70-100 g zmeura congelata
  • 30 g stafide
  • esenta de rom
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose umede cu zmeura si stafide:

Untul moale, de la temperatura camerei,  il amestecam cu un tel cu zaharul timp de 1-2 minute, apoi adaugam treptat ouale si batem bine dupa fiecare.

Adaugam iaurtul si apoi  faina amestecata cu praful de copt, zeama de la lamaie si esenta si amestecam bine  1 minut sa le incorporam bine.

 Adaugam apoi o parte din zmeura congelata faramitata si data prin faina. Ar fi trebuit si mai multa zmeura sa pun in compozitie.

Punem compozitie in hartiile pentru briose, dar avem grija sa nu le umplem ( punem aproximativ 3/4) pentru ca va creste foarte mult compozitia si  va curge din forme.

Presaram si deasupra zmeura data prin faina si stafide si dam briosele la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea. Presaram zahar pudra la final. Le lasam sa se raceasca si putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose umede cu zmeura si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]