Briose vesele

de susu in Prajituri, 25 Ian 2010 | 7206 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  2 oua,  
  • 200 ml  ulei,  
  • 300 ml iaurt ( lapte batut, sau sana),  
  • 400 g faina,  
  • 1 plic praf de copt,  
  • 200 g zahar,  
  • un varf de cutit sare,  
  • gem ( rahat, sau nuca...orice umplutura)  
  • sucul si coaja de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose vesele:

Se amesteca ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul cate putin si iaurtul, adaugam sucul si coaja de lamaie apoi se adauga faina si  praful de copt cernute,  si sarea. Formele de briose se ung cu unt sau se imbraca in forma speciala pentru briose si se umplu pe jumatate cu aluat, se pune cate o lingurita de gem (sau alta umplutura:nutella, alone, stafide, rahat, tablete de ciocolata) si se pune restul de aluat deasupra. Daca doriti si briose cu cacao opriti jumatate din compozitie pe care o amestecati cu cacao. Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 25-30 minute, pana se rumenesc. Se lasa la racit in forma 10 minute, apoi se scot. Fiecare le orneaza dupa imaginatie cu bomboane pufarin, ciocolata alba, neagra, stafide, nuca de cocos, zahar pudra amestecat cu zahar vanilat sau nuca faramitata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose vesele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

susu 1

25.01.2010, 15:13

Sunt foarte bune tavile acelea de silicon dar eu nu am si ma cam chinui cu cele de pe vremea bunicii.

Teo 1

25.01.2010, 22:56

cata veselie in tava , sunt tare jucause si cred gustoase!

lia maria 1

15.03.2010, 08:48

Foarte dragalase sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si gem de gutui