Bruschete cu dovleac si ceapa caramelizata

de katty in Aperitive / Garnituri, 20 Dec 2014 | 3251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bagheta
  • 2 cepe
  • 1 lingurita zahar brun
  • otet balsamic
  • piper macinat
  • salvie uscata
  • ulei de masline
  • seminte de pin
  • 400 gr dovleac placintar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschete cu dovleac si ceapa caramelizata:

Pentru ceapa caramelizata curatam ceapa , o spalam , apoi o taiem in semirondele .
Intr-o tigaie punem 1-2 linguri ulei de masline ,apoi , cand acesta este infierbantat , ceapa taiata si zaharul brun .Amestecam , avand grija sa nu se arda ceapa pana aceasta ajungem  la culoarea pe care  ne-o dorim . Cand ceapa  este gata adaugam  sare si putin otet balsamic .
Dovleacul il curatam de coaje si il taiem cubulete .Il asezam intr-o tava pe hartie de copt . Presaram sare , piper macinat  si   salvie uscata  . Dam tava la cuptor pana dovleacul se inmoaie , amestecand usor din cand in cand .
Prajim semintele de pin pentru cateva secunde  pe o tigaie uscata , avand grija sa nu  le rumenim prea tare .
Taiem painea felii si o prajim pe gratar . 
Asezam pe feliile de paine ceapa caramelizata , bucatele de dovleac si seminte de pin .
Stropiti bruschetele cu reductie de otet balsamic pe care o obtineti prin fierberea otetului balsamic la temperatura mica pana obtineti consistenta dorita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschete cu dovleac si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Oana 1

05.01.2015, 14:55

Ce bine arata!

Valclaudia 1

08.03.2015, 07:52

wow, chiar apetisante! Felicitari!!

Ancutsa 1

23.02.2017, 10:41

Foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători

pe 06.12 la 17:42

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasta de branza cu telina verde