Budinca caramel

de gaby_duceag in Dulciuri, 12 Iul 2011 | 3112 vizualizari

 

Epidemia :)) a inceput de la Maya , apoi am vazut-o la Bucatarmaniac, , la Miha, la Ionela si Corina.

Daca ei au ales o singura aroma, caramelul, acesta intr-o nuanta mai pregnanta, eu am preferat sa fac 3 arome; am estompat usor aroma de caramel, lasand zaharul pe foc mai putin (doream putin contrast) si-am combinat cu aroma de ness si ciocolata.
Cu-n motz de frisca deja a devenit delicatesa :)))
Este minunat! Si se face atat de repede si de usor!

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte+cateva linguri pentru a dilua amidonul)
  • 5 linguri amidon (nici cu varf, nici rase, nici calare , nici pe jos :)) )
  • 6 linguri zahar+o lingura
  • 2 linguri ness
  • 50 gr ciocolata cu lapte (eu am pus Milka)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca caramel:

Am pus, intr-un vas cu fund dublu, zaharul la topit. Cand a ajuns la o culoare asemanatoare chihlimbarului am turnat incet laptele .

Daca doriti s-o lasati simpla, doar cu caramel, lasati zaharul inca un minut in plus si veti obtine o culoare mai intensa si un gust mai accentuat.

Am amestecat amidonul cu cateva linguri de lapte rece.

Cand laptele din cratita a ajuns la punctul de fierbere am adaugat in fir subtire amidonul amestecand mereu. Cu o lingura de lemn am amestecat incontinuu pana ce compozitia a inceput a se dezlipi de peretii cratitei. Asta a durat destul de putin, 2-3 minute.

Am impartit compozitia in 3. In prima am adaugat doua linguri ness+ o lingura de zahar, a doua am lasat-o simpla, iar in a treia , pe care am lasat-o-n cratita, am pus ciocolata si am dat inapoi pe foc amestecand pana la topirea completa.

Am lasat toate 3 amestecurile sa se racoreasca dupa care le-am repartizat in cupe. Am dat la frigider. Cand s-a racit bine am decorat cu frisca. Se completeaza perfect cu textura budincii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Anamaria7 1

13.07.2011, 23:55

Gaby, tu stii ca e ora 23:55? eu ce ma fac acuma cu pofta asta de dulce??

mena29 1

14.07.2011, 08:18

mirela0911 1

14.07.2011, 08:22

ooooo cat de buna e

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu caramel si ciocolata