Budinca cu taietei de casa a la Baia Mare

de iry-gabriela in Paste, 14 Iul 2017 | 7071 vizualizari

 

Am avut ocazia sa ajung la Baia Mare, unde am dat peste o doamnă tare drăguță si care mi-a recomandat acesti tăieței de casă, buni pentru ciorbe, dar si pentru aceasta budincă pe care facut-o la îndrumarea ei. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 200 g tăieței de casa (ca in poză)
  • 300 g de brânză de vaci
  • 3-4 ouă
  • 150 ml lapte
  • o mâna de stafide
  • 4 linguri de zahăr pudră
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • un plic zahăr vanilat
  • unt sau margarină de uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu taietei de casa a la Baia Mare:

Pentru început, pregatim tăieței, punand într-o oala apă cu un pic de sare. Cand apa începe sa fiarba, adăugăm tăiețeii si îi lăsăm sa fiarbă, dar nu de tot, ci al dente, cum se spune. Ii strecuram si apoi ii clatim un pic în apă rece pentru a nu se lipi unul de altul.
Separat, într-un castron, amestecăm brânză cu ouăle și zahărul, după care adaugam laptele, stafidele, esența si zahărul pudră.
Prin amestecarea tuturor va rezulta o compozitie destul de moale.
In această compoziție vom adăuga taieteii, se amesteca până se încorporează toate, dupa care se va turna într-o tava pe care am uns-o cu margarina (eu am folosit un vas termorezistent).
Se dă la cuptor pentru 50 de minute.
Se taie rece si tot atunci, se poate pudra cu zahăr pudră vanilat

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu taietei de casa a la Baia Mare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu lapte si branza