Budinca de cous cous

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Ian 2015 | 4063 vizualizari

 

Initial imi casunase pe niste fidea cu lapte si cum nu aveam ,m-am dus sa cumpar.De la fidea am ajuns la budinca de cous cous.....unde dai si unde crapa,dar zau ca a crapat tare bine,mi-a placut ce balarii am facut.....

 

INGREDIENTE

  • 150 g cous cous de la Panzani
  • 300 ml lapte
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 70 g zahar tos pentru ars
  • 150 g branza dulce cremoasa
  • 2 linguri de smantana grasa 40% grasime
  • 2 oua
  • coaja de la o portocala
  • 70 g zahar brun
  • 2 linguri zahar brun pentru ars
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cous cous:

Mai intai punem la caramelizat 70 g zahar tos intr-un vas de yena cu diametrul de 17 cm,dupa ce s-a topit zaharul il intindem pe toata suprafata vasului si lasam sa se raceasca.Apoi punem la fiert cous cous-ul cu laptele si zaharul vanilat,dupa ce a fiert il lasam sa se raceasca cca 10 min,apoi adaugam 70 g zahar brun,cele 2 oua,branza,smantana si coaja de portocala si mixam bine.

Aceasta compozitie o turnam in vasul de yena si dam vasul la cuptorul preincalzit cca 40 min,pana cand caramelul se lipeste de budinca si poate fi rasturnata.Scoatem vasul din cuptor asezam deasupra o farfurie si cu o miscre rapida intoarcem vasul.

Separat am mai caramelizat 2 linguri de zahar brun si am turnat peste budinca,pentru ca imi place zaharul caramelizat sa-l simt cum crantane.

 

TIPS-URI

1

vasul de yena l-am pus in tava de la cuptor in care am turnat apa,cam pana la jumatatea vasului de yena.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cous cous" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

17.01.2015, 01:57

Daaa buna treaba Cleme . Nu te-ai lasat intimidata de ingrediente .

dantes 1

17.01.2015, 11:58

Super!

mirela0911 1

18.01.2015, 10:40

Ce bunatate ai facut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lamaita