Budinca de dovlecei

de LC in Mancaruri de legume, 17 Iul 2012 | 7250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 dovlecei
  • 4 oua
  • 250 g branza telema
  • 75 g unt
  • 100 g branza camembert
  • sare, piper
  • ulei ptr uns tava
  • 500 g aluat frantuzesc
  • un galbenus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei:

Se curata si se spala dovleceii, apoi se taie rondele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se rade telemeaua si se amesteca cu ouale si untul si se lasa la rece. Se intinde aluatul in asa fel incat sa poata acoperi tava. Se aseaza in forma care este unsa cu ulei. Se adauga un strat de dovlecei, unul de compozitie cu branza si tot asa pana se termina.. Pe ultimul strat se intinde branza camembert si se acopera cu foaia de aluat. Se unge cu galbenusul batut si se coace pana se rumeneste. Se serveste atat calda, cat si rece.

TIPS-URI

1

intepam aluatul pe ici-colo

2

presaram cu mac deasupra inainte de a introduce in cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budincă de dovlecei