Budinca de ficatei in frunze de leurda

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2010 | 5910 vizualizari

 

Este foarte pufoasa si usoara, aproape ca o prajitura.Este foarte buna ca aperitiv mai ales pentru copiii carora nu le place drobul de miel.Se serveste cu salata alaturi sau cu felii de legume simple , ridichii, rosii, fire de ceapa verde.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua crude
  • 1 galbenus fiert
  • 1/2 caserola ficatei de pui
  • 1 /2 ardei capia rosu
  • 1 ceapa uscata alba
  • 2 ciuperci champignion proaspete
  • 1 fir de ceapa verde subtire cu frunze cu tot
  • 3 linguri de faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • sare, piper
  • Frunze de Leurda
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de ficatei in frunze de leurda:

Se amesteca galbenusul fiert sfaramat cu ficateii cruzi si sfaramati cu furculita sau cu un blender de mana.Se adauga sare si piper.Ceapa uscata, ciupercile si ardeiul se toaca marunt si se calesc putin.Se scurg bine de ulei si se adauga in amestecul de budinca.Apoi amestecam faina cu praful de copt si le incorporam cu grija in ouale crude batute spuma cu mixerul cateva minute.Apoi amestecam totul si pregatim o tava de chec.Ungem cu unt, presaram putin pesmet iar pe margini asezam frumos frunzele de leurda.
Leurda este o planta comestibila care are frunzele cu gust si miros de usturoi.Culoarea lor e de un vrede crud minunat si sunt lucioase si foarte bune pentru salata cu lamaie si ulei sau pentru a inveli pestele la cuptor.Mie imi amintesc de frunzele de banan... din filmul de Penelope Cruz cand invelea ea pestele cu senzualitate...
Mda, sa revenim la oile noastre.Se acopera cu frunzele de leurda si se baga la cuptorul preincis pana se rumeneste deasupra.
Se serveste taiat felii dreptnghiulare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de ficatei in frunze de leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de ciuperci