Budinca de gris

de MonaMimi in Dulciuri, 25 Mai 2012 | 4326 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cani lapte
  • 1 cana gris
  • 100 g unt
  • coaja de la o portocala
  • 1 praf sare
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • sosul de capsuni
  • 500 g capsuni
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri suc de portocale
  • 50 ml apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris:

Pui laptele la fiert cu un praf de sare si cu zaharul. Cand clocoteste torni grisul in ploaie amestecand continuu cu un tel. Lasi sa fiarba pana devine ca o smantana groasa. Opresti focul adaugi untul, esenta, coaja de portocala si amesteci bine. Pui grisul in 6 boluri mici sau cupe si lasi sa se racoreasca.

Pui intr-o cratita capsunile, zaharul, sucul de portocala si o asezi pe foc. Amesteci pana cand zaharul s-a dizolvat, adaugi apa si lasi sa fiarba pana cand sosul se leaga. Torni  sosul peste budinca de gris lasi sa se racoreasca putin si servesti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris insiropata