Budinca de orez

de xana in Dulciuri, 12 Iul 2014 | 17210 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr orez cu bobul rotund
  • 500 ml apa
  • 1,750 l lapte
  • 2 betisoare de scortisoara
  • coaja de la o lamaie
  • 450 gr zahar
  • 20 gr praf pentru creme brulee instant(optional)
  • 5 galbenusuri
  • 1 cana lapte(250ml)
  • 40 gr unt
  • vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez:

Punem la fiert apa si orezul, la foc mediu, pana scade toata apa, dar avand grija ca orezul sa nu se prinda de fundul oalei. Adaugam apoi coaja de la o lamaie, taiata in felii(doar partea galbena) , betisoarele de scortisoara si 1,750 l lapte si lasam pe foc pana orezul este fiert bine si cremos, amestecand mereu. Adaugam zaharul si omogenizam.

Batem cu un tel cele 5 galbenusuri cu restul de lapte, vanilia(esenta sau seminte, dupa gust) si praful pentru creme brulee si turnam peste orez, inca pe foc. Mai lasam cateva minute la fiert, amestecand mereu.

Luam de pe foc, adaugam untul si omogenizam.

Punem budinca in recipientele dorite si dam la frigider pentru cateva ore.

TIPS-URI

1

Dupa ce punem zaharul in orez cresc sansele ca acesta sa se arda, trebuie sa amestecam mereu cu o lingura pentru ca orezul sa nu se lipeasca.

2

Budinca are culoarea galbena mai mult din cauza prafului pentru creme brulee, dar daca nu gasiti, este la fel de buna si fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]