Budinca din creier

de adnas54 in Aperitive / Garnituri, 30 Mar 2010 | 14316 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr creier de porc sau vitel,
  • 3 oua mari,
  • 1 ceapa, 80 g unt,
  • 150 g franzela fara coaja,
  • 300 ml lapte,
  • 100 g branza telemea
  • 200 ml smantana,
  • 150 gr. cascaval (parmazan)
  • 50 g faina,
  • un varf de lingurita piper,
  • 1 ligura marar taiat marunt,
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din creier:

De obicei fac acest fel, cand pregatesc creier pane, si atunci imi raman o gramada de bucatele mici de creier. Acesta se fierbe in apa cu sare, se spumeaza, apoi se stecoara si se da la rece.
Ceapa taiata marunt se caleste in unt si putina apa pana se aureste. Franzela taiata in felii se inmoaie in laptele rece, pana cand il absoarbe in intregime.
Cu o furculita se zdrobeste creierul impreuna cu franzela nestoarsa, se adauga ceapa, branza telemea rasa fin, nedesarata, smantana, galbenusurile, mararul, faina, piperul, sarea si se amesteca bine. Albusurile se bat spuma, se adauga amestecand usor cu telul, prin rasturnare.
Apoi se rastoarna intr-o tava.bine unsa cu margarina solida si tapetata cu pesmet. Se poate pune si intr-o forma de chec. Se rade cascavalul deasupra, dupa care se da la cuptor.
Budinca se coace intr-o tava cu apa fierbinte circa o ora, in cuptorul bine incins. Dupa 30 minute, daca budinca se rumeneste prea tare, se reduce focul sau se acopera tava. Budinca se poate servi fierbinte sau rece.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din creier" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Sylvia 1

31.03.2010, 10:36

Excelent arata

Dana Cristea - pusikmea 1

31.03.2010, 12:37

super, o sa-i fac si eu sotului meu care e innebunit dupa creier

Oana 1

31.03.2010, 16:46

Mmm, ce buun Si noua ne place mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]