Budinca din tapioca, branza dulce si zahar ars

de Valclaudia in Dulciuri, 19 Iul 2014 | 7414 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie branza dulce (200 gr)
  • 500 ml lapte
  • 6-7 linguri tapioca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri zahar pentru caramelizat, cu care imbracam peretii vasului
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
  • zahar pudra pentru pudrat (2 linguri)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din tapioca, branza dulce si zahar ars:

Punem 4 linguri zahar tos intr-un vas termorezistent si il lasam la caramelizat in cuptor.

In alt vas, pe foc de data aceasta, punem laptele la foc potrivit.

Cand clocoteste, dam focul la minim si punem in ploaie 6-7 linguri granule de tapioca, amestecam in continuu pana se ingroasa ca si grisul.

Stingem focul, adaugam crema de branza,zaharul vanilat si fulgii de ciocolata.

Intre timp s-a caramelizat si zaharul de la cuptor, scoatem cu mare grija forma, imbracam peretii vasului cu zaharul caramelizat, turnam budinca de tapioca cu branza in forma, nivelam, apoi dam budinca la cuptor pentru 30minute la temperatura moderata (165 grade).

Scoatem budinca din cuptor, o lasam la racit, portionam si inainte de servire pudram cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din tapioca, branza dulce si zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

alilianaa 1

19.07.2014, 22:31

ce aromat trebuie sa fie..

iry-gabriela 1

19.07.2014, 23:21

Rocsi 1

20.07.2014, 12:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]