Budinca din tapioca, branza dulce si zahar ars

de Valclaudia in Dulciuri, 19 Iul 2014 | 7159 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie branza dulce (200 gr)
  • 500 ml lapte
  • 6-7 linguri tapioca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri zahar pentru caramelizat, cu care imbracam peretii vasului
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
  • zahar pudra pentru pudrat (2 linguri)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din tapioca, branza dulce si zahar ars:

Punem 4 linguri zahar tos intr-un vas termorezistent si il lasam la caramelizat in cuptor.

In alt vas, pe foc de data aceasta, punem laptele la foc potrivit.

Cand clocoteste, dam focul la minim si punem in ploaie 6-7 linguri granule de tapioca, amestecam in continuu pana se ingroasa ca si grisul.

Stingem focul, adaugam crema de branza,zaharul vanilat si fulgii de ciocolata.

Intre timp s-a caramelizat si zaharul de la cuptor, scoatem cu mare grija forma, imbracam peretii vasului cu zaharul caramelizat, turnam budinca de tapioca cu branza in forma, nivelam, apoi dam budinca la cuptor pentru 30minute la temperatura moderata (165 grade).

Scoatem budinca din cuptor, o lasam la racit, portionam si inainte de servire pudram cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din tapioca, branza dulce si zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

alilianaa 1

19.07.2014, 22:31

ce aromat trebuie sa fie..

iry-gabriela 1

19.07.2014, 23:21

Rocsi 1

20.07.2014, 12:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine cu dulceata de zmeura