Budincă ţărănească - aperitiv

de portiadelumina in Aperitive / Garnituri, 4 Mar 2013 | 17239 vizualizari

 

Cu siguranţă că tuturor vi s-a întâmplat la un moment dat să aveţi diverse ingrediente prin cămară ori frigider care să tenteze într-un fel sau altul dar pe care le-aţi fi dorit combinate într-un singur fel. Cam aşa ceva s-a întâmplat şi la mine cu meniul ce va fi prezentat mai jos, căci este inspirat din combinaţiile făcute din bătrâni cu diverse sortimente de alimente găsite repejor, la îndemână, în casa omului gospodar.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi (de preferinţă nu foarte mari)
  • 14ouă
  • 200 gr. brânză de vaci (telemea)
  • 100 gr. caşcaval
  • 20 gr. ulei
  • 300.gr salam (pot fi cârnaţi afumaţi, kaiser)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă ţărănească - aperitiv:

Este uşor de preparat, mai greu de digerat, săţios şi îmbietor.

Cartofii i-am fiert în coajă, mi se pare că-şi păstrează mai bine gustul. I-am lăsat la răcit, i-au curăţat şi i-am tăiat rondele. Am pus la fiert (în acelaşi timp cu cartofii, în vas separat) 11 ouă. După fierbere le-am decojit şi le-am tăiat rondele. Am feliat salamul, am răzuit brânza şi caşcavalul pregătindu-le pentru a fi aşezate într-un vas de yena.

Astfel, am pus cca două linguri de ulei în vasul de yena, am pus un rând de felii de salam, unul de cartofi, un strat de brânză şi unul de ouă. Alternanţa straturilor ţine de gustul fiecăruia. La finalizarea rândurilor, se presară caşcavaşul ras şi se dă  la cuptor cca 10 minute. Între timp se bat 3 ouă cu sare şi piper ( şi alte mirodenii, după gust) şi se adaugă peste caşcavalul ce a început să se topească. Se lasă la cuptor până la rumenire.

Poftă bună să aveţi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă ţărănească - aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob cu ciuperci (vegetarian)