Burek cu branza de burduf

de Ubulika in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2012 | 10059 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta Linco
  • ulei pt uns foile
  • 500 branza de burduf
  • 3 oua
  • 200 smantana
  • apa minerala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burek cu branza de burduf:

Umplutura:

Amestecam branza rasa, 2 oua  batute si 150ml de smantana.

Intr-o tava unsa cu unt  intindem 4 foi,pe ultima de sus o ungem cu ulei,apoi punem un sfert de umplutura. Alternam tot cate 4 foi si umplutura, ultimul rand sa fie de foi. (Eu am facut doar 3 randuri a cate 4 foi). Se unge ultima foaie cu ulei. Cu un cutit bine ascutit portionam placinta .

Facem un amestec dintr-un ou, 50 g smantana, 50 ml de apa minerala si il turnam deasupra. Se baga la cuptor 35-40 minute la foc mediu pana se rumeneste frumos. In timpul coptului placinta se umfla destul de tare, dar se lasa cand o scoatem. Se serveste calda sau rece.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

se inteapa aluatul cu furculita ca sa nu se umfle prea tare

Daca ti-a placut reteta noastra "Burek cu branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

simo_brkic 1

16.04.2012, 21:25

sa inteleg ca ai fost prin zonele cu Burek?mmmmm IL ADOR!!!! =)

Ubulika 1

17.04.2012, 08:29

babi5 1

13.06.2013, 20:42

Bun burekul este traditional de la Sirbi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mille-feuille de legume