Bureti de prun cu usturoi verde

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 21 Apr 2016 | 10722 vizualizari

 

Buretele de prun - RHODOPHYLLUS CLEPEATUS - crește și se dezvoltă prin livezi, in special pe langa pruni, de aici si denumirea de bureti de prun. Este o ciuperca comestibila cu o valoare alimentara foarte mare.
Am capatat si eu o mana de bureti si mi-am facut pofta.....

 

INGREDIENTE

  • cca 200 g bureti de prun
  • 10 fire subtiri de usturoi verde
  • sare
  • ulei pentru calit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bureti de prun cu usturoi verde:

Mai intai spalam bine buretii de impuritati si ii verificam sa fie buni, adica sa nu aiba viermisori. fiind foarte mici nu am avut probleme cu ei.Curatam si taiem marunt usturoiul si il punem in tigaia wok dupa ce uleiul s-a incins, adaugam si buretii, presaram putina sare si acoperim cu un capac cca 10 min, apoi ridicam capacul si mai alsam sa se rumeneasca cca 5 min. Am servit cu paine neagra, un deliciu....

Daca ti-a placut reteta noastra "Bureti de prun cu usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

24.04.2016, 03:07

anca_rm 1

25.04.2016, 10:09

pofta pofta , ma duc sa caut si eu de miercuri incolo, ca tare pofta mi-ai facut . Trebuie sa imi fac si eu pofta

CameliaR 1

12.05.2016, 11:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pilaf sarbesc - Garnitura gustoasa cu legume