Bureti laptosi cu usturoi (la gratar)

de AndrutzaP in Mancaruri de post, 20 Iun 2016 | 8361 vizualizari

 

Mergeti prin padure si gasiti bureti laptosi, ii adunati si daca tot urmeaza sa faceti un gratar nu este o idee rea sa-i pregatit si pe ei. Nu aveti nevoie decat de usturoi si o tigaie. Pofta vine mancand!
 

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 1 kg bureti laptosi
  • 1/2 capatana usturoi
  • sare, otet
  • 1 rosie (optional)
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bureti laptosi cu usturoi (la gratar):

   Pentru inceput va asigurati ca buretii adunati din padure sunt buni: intrebati pe cineva mai batran (sau din zona), care stie.

   Buretii spalati si curatati bine se pun la fiert intr-un vas, direct pe gratar. Cand s-au fiert (aprox 15-20 minute) ii scurgeti de apa si-i tocati marunt.

   Intr-o tigaie puneti putin ulei si apoi trantiti si buretii tocati. Lasati bureti sa se caleasca bine.

   Cand sunt gata adaugati usturoiul tocat marunt (2 catei ii zdrobiti in palme si ii aruncati deasupra) si rosia taiata felii si mai lasati 2-3 minute.

   Inainte de servire stropiti totul cu otet din belsug.

  Pofta Buna!

TIPS-URI

1

buretii laptosi isi schimba culoarea pe alocuri in timpul gatirii, se "inversesc", nu va speriati, este normal.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bureti laptosi cu usturoi (la gratar)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

20.06.2016, 18:52

Rocsi 1

20.06.2016, 20:39

mihaelar63 1

28.06.2016, 14:06

Mi-ai amintit de copilarie . Asa cu usturoi imi placeau cel mai mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scoici cu vin alb - de post