Cine a zis ca daca e post nu poti manca ceva atat de bun incat sa te lingi pe degete?Ei bine eu pot sa spun cu mana pe inima ca se poate,acesti veggie burgers sunt absolut deliciosi,alor mei nu le venea sa creada ca intr-adevar sunt de POST!Si ce am observat si mi s-a parut interesant la acesti burgeri de legume,a fost faptul ca sunt extrem de consistenti,adica am mancat unul singur la masa de pranz(si doar atat)si nu am mai simtit nevoia sa mananc altceva,lucru destul de ciudat,avand in vedere faptul ca daca te duci la mek si manaci un meniu (adica burger,cartofi si suc)nu te saturi.
Se pune soia la fiert in 3 litri de apa,de asemenea se fierb cartofii si morcovi.
Cand s-a fiert soia se scurge bine,apoi se trece prin masina de tocat impreuna cu legumele fierte,ceapa,usturoiul,feliile de paine si condimentele,apoi se adauga si cele 2 linguri de ulei.In acest moment se verifica consistenta compozitiei,daca e prea moale se adauga 2-3 linguri faina,daca e prea tare se adauga 1-2 linguri apa minerala.Se framanta bine.Cu mainile ude se formeaza chiftele rotunde si semi-aplatizate care se tavalesc prin pesmet.Se prajesc pe ambele parti in putin ulei incins la foc mic.
Chiflele se taie pe jumatate, baza se unge cu ketchup, apoi se aseaza un strat de foi de salata, se aseaza apoi chifteaua, iar ketchup, castravetele, o felie de rosie si rondele de ceapa verde, se pune capacul si se poate servi.
Pofta mare!
1
Foarte important este sa treceti ingredientele prin masina de tocat,la robot cu siguranta va va iesi o pasta mult prea moale,daca nu aveti masina de tocat,atunci inlocuiti soia felii cu cea cuburi si dati legumele pe razatoare.