Calamar umplut

de rena in Fructe de mare, 9 Dec 2013 | 6228 vizualizari

 

Calamar umplut cu gust si aroma de Grecia.

 

INGREDIENTE

  • 4 sepii mari
  • 2 foi de ceapa verde
  • o ceapa
  • marar
  • sos de rosii
  • un pahar de vin alb
  • sare,piper
  • ulei de masline
  • o cana de orez lipicios
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamar umplut:

Curatam bine sepiile interior si exterior si le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Taiem marunt capul cu tentaculele si le punem cu ulei intr-o tigaie sa se caleasca putin ,taiem ceapa verde si o punem si pe ea,apoi punem mararul tocat,stingem cu vin.Punem orezul, sare si piper dupa gust.Lasam sa dea un clocot si lasam putin sa se raceasca.

Luam cite un calamar si cu ajutorul unei linguri il umplem unul cite unul si la gura il intepam cu o scobitoare sa nu se verse umplutura.

Intr-o oala, taiem ceapa rondele si o punem pe fundul oalei,punem sepia si apoi turnam sosul de rosii pe deasupra,sare ,piper dupa gust,ulei si 1-2 pahare de apa punem capacul si lasam sa fiarba pina se inmoaie sepia.

Spor si pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamar umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Calamar umplut