Calcan prajit cu sos de unt

de mihaelar63 in Peste, 7 Dec 2010 | 12557 vizualizari

 

Ma tenteaza pestele de orice fel cu conditia sa fie proaspat si bine gatit . Am achizitionat un calcan , destul de mititel , dar cu siguranta voi repeta experienta , a iesit prea bun !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 buc calcan [ 400 gr]
  • 2 linguri  faina alba
  • sare
  • piper
  • ulei pt prajit
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zeama klamaie
  • sare
  • patrunjel verde
  • 2 catei usturoi
  • ardei , masline , ceapa verde - pt decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calcan prajit cu sos de unt:

  1. Calcanul se spala se condimenteaza cu sare si piper  , se pudreaza cu faina si se prajeste in ulei incins .
  2. Untul se topeste cu grija si se amesteca cu usturoi pisat , zeama de lamaie , sare si patrunjel tocat .
  3. Am servit calcanul cald cu sosul de unt deasupra insotit de cartofi prajiti si decorat cu ardei , masline , ceapa verde .

TIPS-URI

1

La prajit intoarceti calcanul cu mare grija cu o palet , fiind plat e fragil , in pericol sa se desfaca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Calcan prajit cu sos de unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

ionix 1

09.12.2010, 11:55

este greu aşa-i... e mai greu când în casă trebuie să gătesc numai cu cărniţă şi eu postesc... eh, cu puţină voinţă şi credinţă reuşesc eu

jolygina 1

09.12.2010, 15:29

ce frumos ,mai pot lua si eu

mihaelar63 1

09.12.2010, 15:32

Jolygina esti invitata mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]