Cannelloni cu brânză, sos de vanilie şi bezea.

de gaby_duceag in Dulciuri, 20 Ian 2013 | 10536 vizualizari

 

Aveam niste cannelloni pe care nu le voiam sarate ci dulci şi cu ce mergeau mai bine? Cu brânză, nu? Dar au nevoie şi de un sos, de vanilie să fie! Dar parcă şi ceva deasupra, no fi bun cu bezea? Şi încet, încet mi-am dat seama că e exact modul de preparare al clătitelor bănăţene, desertul meu preferat. Doar că mult mai simplu cu paste, însă la fel de bun ;).

 

INGREDIENTE

  • 12 bucăţi cannelloni

umplutură

  • 450 gr brânză de vaci
  • două ouă
  • 3 linguri zahăr (sau după gust)
  • o mână de stafide (opţional)
  • două linguri gris
  • coajă rasă de portocală
  • puţină sare
  • o linguriţă esentă rom

Sos

  • 3 gălbenuşuri
  • 200 ml smântână
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 linguri zahăr

Bezea

  • 3 albuşuri
  • 4 linguri zahăr tos
  • jumătate linguriţă oţet
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu brânză, sos de vanilie şi bezea.:

Pune într-o oală apă la fiert.

Când clocoteşte pune pastele şi le fierbe fix 2 minute.

Le scurgi bine şi le laşi să se răcorească.

Între timp prepară umplutura amestecănd toate ingredientele. Dacă e prea moale brânza mai poţi adăuga gris.

Unge un vas cu unt.

Umple fiecare cannelloni cu brânză cu ajutorul unei linguriţe.

Aşează-le în tava unsă, unul lângă altul.

Amestecă ingredientele pentru sos şi toarnă peste paste.

Preîncălzeşte cuptorul.

Între timp prepară bezeaua mixând spumă albuşurile. Adaugă în ploaie zahărul , adaugă oţetul şi mixează până obţii o compozitie fermă, lucioasă şi zahărul e diluat.

Aseaz-o uniform în tavă şi bagă la cuptor la foc mediu până se rumeneşte frumos.

E bună şi caldă şi rece. Eu am tăiat-o fierbinte.

Poftă bună.

TIPS-URI

1

reteta poate fi preparata si cu alt tip de paste, nu neaparat cannelloni

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu brânză, sos de vanilie şi bezea." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]