Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta sunt un desert italian iconic, originar din regiunea Siciliei, cunoscut si iubit in intreaga lume. Aceste delicatese constau dintr-o coaja crocanta, prajita, umpluta cu o crema dulce, in mod traditional facuta din ricotta. Canoli isi au radacinile in sarbatorile si traditiile siciliene, fiind initial preparate pentru carnaval, insa popularitatea lor a crescut, devenind un desert savurat pe tot parcursul anului.
Cum se prepara Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta
Pregatirea cojilor:
Amestecare: Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul si sarea. Adauga untul si amesteca pana cand amestecul devine sfaramicios.
Formare aluat: Adauga oul, vinul (sau otetul) si extractul de vanilie. Amesteca pana obtii un aluat neted. Daca aluatul este prea uscat, mai adauga putin vin.
Framantare si racire: Framanta aluatul pe o suprafata usor infainata timp de cateva minute. Formeaza o minge, inveleste-o in folie alimentara si las-o la frigider timp de cel putin o ora.
Intinderea aluatului: Imparte aluatul in doua bucati. Intinde fiecare bucata pana ajunge la o grosime de aproximativ 1/8 inch (3 mm). Taie cercuri de aluat de aproximativ 4 inch (10 cm) in diametru.
Formare tuburi: Infasoara fiecare cerc de aluat in jurul unui tub de metal pentru canoli, sigiland marginile cu putin ou batut.
Prajire: Incalzeste uleiul la 375°F (190°C). Prajeste cojile pana devin aurii si crocante, aproximativ 2-3 minute. Scurge-le pe servetele de hartie si lasa-le sa se raceasca inainte de a scoate tuburile de metal.
Pregatirea umpluturii:
Amestec: Intr-un bol mare, amesteca ricotta, zaharul pudra si extractul de vanilie. Daca doresti, adauga ciocolata maruntita, coaja de portocala si fructele confiate.
Umplere: Foloseste un pos pentru a umple cojile de canoli cu crema de ricotta.
Servire:
Decor: Poti decora capetele canolilor umpluti cu ciocolata maruntita, fistic maruntit sau fructe confiate.
Servire: Presara zahar pudra deasupra canolilor inainte de a-i servi.
Se servesc alaturi de ice frappe sau lemon ice tea. Recomandam si savarine cu frisca