Caramel

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 10 Feb 2016 | 4201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahăr
  • 50 gr unt sărat
  • 200 ml frişcă lichidă
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramel:

Se pune zahărul într-o crăticioară de inox, cu fund dublu şi se aşază pe aragaz, la foc potrivit.

Se amestecă până ce zahărul se topeşte complet.

Se ia crăticioara de pe foc şi se adaugă untul şi frişca lichidă, după care se pune din nou pe aragaz.

Zahărul tinde să se întărească, însă se amestecă continuu până se topeşte complet.

Se opreşte focul şi se lasă la răcit cam 10 minute, după care se pune crăticioara într-un vas mai mare, umplut cu apă rece. Se amestecă caramelul energic cu o spatulă sau cu o lingură de lemn, până ce se deschide la culoare şi devine mai dens.

Eu am preferat sa il pastrez putin mai fluid, tinand cont de faptul ca la frigider se intareste mai mult.

Se mananca cu lingura ori se foloseste la prajiturit :)

TIPS-URI

1

Folositi o lingura de lemn zdravana ! A mea s-a tocit :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort la microunde