Carnati de casa

de costi7hector in Mezel de casa, 22 Dec 2016 | 6917 vizualizari

 

Una din placerile mele de Craciun, este sa fac carnati. Si cand ai si un ajutor asa ca al meu, neaparat te apuci de treaba. :) 

 

INGREDIENTE

  • 5 kg pulpa si spata de porc
  • 500 g slanina
  • 400 g usturoi
  • 700 ml vin rosu
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • mate de porc
  • masina de tocat carne si tulumba :P
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Punem matele in apa rece si putin otet pentru circa 30 de minute. Tocam carnea, impreuna cu slanina. Apoi dam prin masina de tocat si usturoiul. Amestecam bine. Adaugam vinul si condimentele si omogenizam compozitia. Clatim matele. Montam tulumba (accesoriul pentru facut carnati) la masina de tocat si o imbracam cu matul, adunandu-l pe tot la un loc. Umplem instestinul cu compozitia de carne, tragand usor de capatul liber, pe masura ce se umple, avand grija sa nu spargem carnatul cu o cantitate prea mare de amestec. Daca aveti unde, lasati carnatii sa se zvante macar cateva ore apoi ii puteti afuma. Noi am pus o mare parte la congelator si o parte sunt la afumat. :) Ii puteti praji sau coace in cuptor! Pofta buna!

TIPS-URI

1

inainte de a gati carnatii, intepatii din loc in loc

2

daca va plac carnatii subtiri, folositi mate de oaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]