Carne, coaste si carnati la garnita

de kamy in Porc, 6 Ian 2011 | 38625 vizualizari

 

ce-mi place....asa mai spre vara
Cum v-am spus l-am taiat pe monstrul ghita inainte de craciun(a avut 205 kg...si eu am vrut unul in jur de 120 kg)Carne gramada da si slanina pe care o sa o vand ca-i mai scumpa ca si carnea(la primavara-ncolo)Cu ocazia asta mi-am cumparat o garnita si mi-am pus detoate acolo,ca prea le-am dus dorul.

 

INGREDIENTE

  • carne afumata(pecea,pulpa,ceafa)
  • coaste afumate
  • carnati afumati
  • untura

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne, coaste si carnati la garnita:

Carnea cruda am sarat-o f bine si am lasat-o la rece 4-5 zile dupa care impreuna cu carnatii,le-am dat la fum de dimi pana seara.

In ceaun,(da de data asta pe aragaz ca a viscolit tare in ziua aia)am pus untura cam jumate,am lasat-o sa se topeasca,sa se incinga si am pus la inceput carnatii la prajit,taiati cam de15 cm.Dupa ce s-au prajit am scurs untura intr-o cratita mai mare si am pus in ceaun alta proaspata in care am inceput sa prajesc coastele.Le-am pus cand au fost gata peste carnati,am scurs untura in cratita si am pus alta proaspata.Pecea am taiat-o mai gros,cam de 2 degete,i-am facut niste crestaturi si am pus-o la prajit.Cand si aceasta a fost gata am asezat in garnita carnea intercalata cu carnati iar cand s-a umplut am pus untura peste(cea din cratita se intarise,asa ca am pus-o pe foc pana s-a topit si am turnat-o peste carne)Sa aveti grija sa fie acoperita carnea cu untura.Cand incepeti sa scoateti carnea,complectati cu untura topita,in asa fel incat carnea sa nu ramana niciodata neacoperita de untura...altfel se va rancezi.

pofta buna!!!

TIPS-URI

1

aveti de grija sa nu le ardeti...trebuie sa se fiarba mai mult ,la foc mic,in untura.

2

daca le prajiti prea tare vor fi uscate

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne, coaste si carnati la garnita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

pe 17.12 la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

pe 17.12 la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]