Carne, coaste si carnati la garnita

de kamy in Porc, 6 Ian 2011 | 37961 vizualizari

 

ce-mi place....asa mai spre vara
Cum v-am spus l-am taiat pe monstrul ghita inainte de craciun(a avut 205 kg...si eu am vrut unul in jur de 120 kg)Carne gramada da si slanina pe care o sa o vand ca-i mai scumpa ca si carnea(la primavara-ncolo)Cu ocazia asta mi-am cumparat o garnita si mi-am pus detoate acolo,ca prea le-am dus dorul.

 

INGREDIENTE

  • carne afumata(pecea,pulpa,ceafa)
  • coaste afumate
  • carnati afumati
  • untura

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne, coaste si carnati la garnita:

Carnea cruda am sarat-o f bine si am lasat-o la rece 4-5 zile dupa care impreuna cu carnatii,le-am dat la fum de dimi pana seara.

In ceaun,(da de data asta pe aragaz ca a viscolit tare in ziua aia)am pus untura cam jumate,am lasat-o sa se topeasca,sa se incinga si am pus la inceput carnatii la prajit,taiati cam de15 cm.Dupa ce s-au prajit am scurs untura intr-o cratita mai mare si am pus in ceaun alta proaspata in care am inceput sa prajesc coastele.Le-am pus cand au fost gata peste carnati,am scurs untura in cratita si am pus alta proaspata.Pecea am taiat-o mai gros,cam de 2 degete,i-am facut niste crestaturi si am pus-o la prajit.Cand si aceasta a fost gata am asezat in garnita carnea intercalata cu carnati iar cand s-a umplut am pus untura peste(cea din cratita se intarise,asa ca am pus-o pe foc pana s-a topit si am turnat-o peste carne)Sa aveti grija sa fie acoperita carnea cu untura.Cand incepeti sa scoateti carnea,complectati cu untura topita,in asa fel incat carnea sa nu ramana niciodata neacoperita de untura...altfel se va rancezi.

pofta buna!!!

TIPS-URI

1

aveti de grija sa nu le ardeti...trebuie sa se fiarba mai mult ,la foc mic,in untura.

2

daca le prajiti prea tare vor fi uscate

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne, coaste si carnati la garnita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura moldoveneasca