Carne de la gratar pe paine

de Strawberries thoughts in Mancaruri cu carne, 28 Iul 2014 | 3520 vizualizari

 

Cum e perioada grătarelor şi mie îmi place foarte mult gustul "de fum", de fiecare dată când facem grătar fac cantităţi mai mari decât am putea mânca atunci. Cu ceea ce rămâne pregătesc tot felul de sosuri, tocane sau ceva rapid, ca reţeta de astăzi.

Cea mai grea parte a reţetei ăsteia a fost să-i găsesc un nume (după cum se vede, numele este şi foarte inspirat :)) ).Şi spun asta doar pentru a sublinia cât de uşor e de preparat.
Pentru carne nu pot da cantitatea exactă, deoarece îmi era atât de foame încât nu am mai avut răbdare să o cântăresc ;).

 

INGREDIENTE

  • Carne de la/pe grătar
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 1/2 ceapă roşie
  • 5 roşii cherry
  • 2 linguriţe ulei de măsline
  • 2 lipii
  • 2 căţei de usturoi
  • 5 linguri iaurt
  • o legătură mică de pătrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de la gratar pe paine:

Punem lipiile în cuptorul încins la 150°C pentru 5 minute.
Tăiem carnea în fâşii. Într-o tigaie încingem o lingură ulei de masile şi prăjim carne pentru 3-5 minute.
Dăm usturoiul pe răzătoarea mică şi îl amestecăm cu iaurtul şi pătrunjelul tocat mărunt.
Tăiem ceapă julien.
Tăiem roşiile cherry în patru.
Scoatem lipiile din cuptor, le ungem pe fiecare cu câte o linguriţă ulei de masile. Peste fiecare lipie punem câte o lingură din iaurtul cu usturoi întinzând-o pe toată suprafaţa lipiei, jumătate din cantitatea de carne, ceapă şi roşii. La sfârşit, "ornăm" cu restul de iaurt.

Enjoy :)

TIPS-URI

1

carne: eu am folosit un amestec de hamburger şi cotlet de porc

2

lipiile se pot înlocui cu două felii mari de pâine

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de la gratar pe paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

28.07.2014, 21:52

O bunatate ne-ai pregatit

Bya Ralu 1

29.07.2014, 11:06

dantes 1

29.07.2014, 11:18

Foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fidegua de carne