Carne de scoici în sos de vin

de ionix in Fructe de mare, 19 Dec 2010 | 40572 vizualizari

 

by Ionix.... simplu şi delicios...

 

INGREDIENTE

  • 250 g carne de scoici
  • 100 ml vin alb sec
  • o linguriţă cu sos de soia
  • două linguri cu unt
  • sare, piper
  • puţin rozmarin uscat
  • 3 căţei de usturoi întregi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de scoici în sos de vin:

Carnea de scoici se decongelează, eu am avut congelată, şi se opăreşte în apă fiartă cu puţină sare. Se lasă 2 minute în apă clocotită şi se scurg.

Untul se pune la topit într-o tigaie wok iar când s-a topit punem carnea de scoici în unt. 

Lăsăm la foc mediu vreo 5 minute, amestecând întruna iar apoi turnăm sosul de soia şi vinul.

Lăsăm la foc mare să dea în câtea clocote, vreo 10 minute, iar apoi punem sare, piper, rozmarin. Toate condimentele se pun după gust.

Mai lăsăm 2 minute, punem usturoiul strivit, mai lăsăm 1 minute şi oprim focul.

Se pune un capac şi se lasă vreo două minute.  Usturoiul se scoate iar apoi se serveşte.

Eu am servit cu orez simplu.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de scoici în sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Panacris 1

03.09.2012, 15:52

Delicioase scocile! Super reteta!

raluper 1

21.01.2013, 19:54

O reteta cu adevarat DELICIOASA !! NE-AM BATUT PENTRU FIECARE INGHITITURA!!MULTUMIM!!

ionix 1

28.01.2013, 14:15

Mă bucur c-ai încercat şi că v-a plăcut reţeta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scoici Băneasa cu moluște în sos de vin