Carne de vacuta cu orez

de mihaelar63 in Vita, 21 Ian 2012 | 4357 vizualizari

 

Cel mai bun orez pe care l-am mancat vreodata este cel facut cu carne de vacuta .Este o reteta preferata pe care o prepar macar de 4-5 ori pe an .Simplu de tot .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa vacuta
  • 3 morcovi noi
  • 1 lingurita sare de mare
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper negru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vacuta cu orez:

 Legumele se curata si se spala .

 Carnea si morcovii cuburi sarati  cu apa cat sa fie acoperiti se fierb in oala sub presiune 30 min .

Prajiti usor ceapa tocata impreuna cu orezul .

 Adaugati carnea si morcovii cu tot cu zeama .fierbeti la foc mic sub capac  15 min.Completati de e nevoie cu putina apa .

Serviti cald  asezonat cu patrunjel verde  si piper . Amestecati cu ajutorul unei furculite cu care rasfirati usor orezul .

TIPS-URI

1

 Alegeti carnea de vacuta care are o culoare vie rozalie - asta indica prospetimea si faptul provine de la o vacuta mai tanara [ va fierbe mai usor]

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vacuta cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

danakarin 1

21.01.2012, 20:20

ce buun, am si uitat de mancarea asta !!

diaconta 1

21.01.2012, 22:50

minunata

kamy 1

22.01.2012, 18:47

mult imi place carnea de vacuta si pilaful,asa ca mancarica ta e pe gustul meu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta