Carnita de vita cu garnitura de orez

de nilgun in Vita, 18 Apr 2013 | 5564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de vita, jumatate de kg
  • usturoi- o capatana
  • lamaie
  • ulei de masline extravirgin
  • busuioc, cimbru si alte condimente
  • piper si sare
  • 2 cescute de orez
  • morcov - jumatate
  • ceapa-una
  • ciupercute
  • un strop de ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnita de vita cu garnitura de orez:

Carnea se taie felii mai subtiri. Se pune intr-un vas de yena, cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper, busuioc, cimbru, usturoi pisat si se lasa o noapte la frigider. A doua zi se puna intr-o tava antiaderenta, eu am tava de tarta... si se da la cuptor.

Intre timp pregatim orezul, cred ca toata lumea stie cum si in ce fel ii place. Eu spre exemplu, calesc ceapa cu morcovii intr-un strop de ulei de masline. Calesc un pic si orezul in aceasta compozitie. Punem si ciupercutele la calit, apoi punem 4 cescute de apa, 2-3 foi de dafin, sare si lasam sa fiarba cu capacul pus. Verificam din cand in cand sa nu ii scada apa de tot. 

Se pune in farfurie orezul si carnita. La carnita, aproape cand era gata, am pus un pic de suc de rosii deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnita de vita cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]